Woning splitsen?
In dit artikel vind u alles over het splitsen van een woning. HVN2 helpt u graag met het onderzoeken en uitwerken van uw splitsingsmogelijkheden.

Waarom zou ik een woning splitsen?

Waarom zou ik overwegen een woning te splitsen? In veel steden is de woonruimte schaars en daarom erg interessant om de mogelijkheden van splitsen te onderzoeken. In de meeste gevallen willen mensen een woning splitsen uit financieel oogpunt. Met het verhuren van de extra te creëren woningen kunt u namelijk een aardig centje bijverdienen. Een andere optie is het splitsen uit sociaal oogpunt Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een mantelzorg woning. HVN2 helpt u graag met het onderzoeken en uitwerken van de mogelijkheden.

Woning verhuren of verkopen

Veel woningen worden in appartementen gesplitst en verhuurd. Hierdoor worden er maandelijkse inkomsten gecreëerd en blijft uw woning in uw bezit. Met het verhuren van kleine appartementen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kunt u veel inkomsten genereren. Bij het splitsen heeft uw wel een omgevingsvergunning nodig. De nieuw te creëren woningen moeten namelijk wel aan alle gestelde eisen voldoen.

Een woning splitsen en verkopen is ook een optie en levert relatief snel veel geld op. Dit proces is echter een stuk ingewikkelder, maar wij helpen u graag! Naast de omgevingsvergunning heeft u dan ook een splitsingsvergunning nodig. Deze vergunningen kunnen wij voor u aanvragen bij de desbetreffende gemeente.

Kosten van woning splitsen

Het splitsen van uw woning is geen goedkope investering, maar wel degelijk het overwegen waard. U kunt bijvoorbeeld op deze manier uw pensioen veilig stellen. Wat precies de kosten zijn is per situatie verschillend. U moet in ieder geval met de volgende kosten rekening houden: ontwerpkosten, vergunningen, verbouwkosten, gemeentelijke leges en notariskosten. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een woningsplitsing is een zeer interessante optie en een goede investering. HVN2 helpt u graag met een goede voorbereiding, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
HVN2 ontzorgt door alles op het gebied van vergunningen en tekenwerk voor u uit handen te nemen. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij zijn telefonische bereikbaar via: 010-2613509 of per via: info@hvn2.nl

Bouwtekening nodig?
Wil je een bouwtekening laten maken door een specialist op het gebied van bouwtekeningen die voldoen aan alle eisen voor een omgevingsvergunning? Lees snel verder!